Perunaohrasuurimo pekonilla eli mulgipuder




Perunaohrasuurimo pekonilla eli mulgipuder



Toivotetaan tervetulleeksi syksy ja talvi.
Tämä on virolainen perinneruoka, joka sopii hyvin kylmään vuodenaikaan.

1 kg perunaa
150 g rikottuja ohrasuurimoita
1 litra vettä
suolaa, pippuria
300 g pekonia
2 pientä sipulia
30 g voita

Kuori ja laita perunat suolalla maustettuun veteen kiehumaan. Kun vesi alkaa kiehua, lisää perunoiden päälle ohrasuurimot. Älä sekoita. Keitä perunat ja suurimot pehmeiksi eli melkein muusiksi. Paista pannulla pilkottu sipuli ja pieniksi paloiksi leikattu pekoni. Kun perunat ja ohrat ovat pehmeitä, ala muussaamaan niitä pehmeäksi mössöksi. Lisää joukkoon voi sekä pekonit ja sipulit. Sekoita hyvin ja nauti.

Hyvää ruokahalua! Head isu!

Kommentaarid